Beques ICEX Vives: internacionalització de l’empresa i talent jove

OBJECTIU DE L'AJUDA
ICEX Vives ajuda a impulsar la internacionalització de les empreses espanyoles connectant-les amb talent jove amb cost zero per als negocis. Una experiència única que té lloc en companyies o entitats espanyoles internacionalitzades a l’estranger. ICEX Vives preveu l’oferta de 2.000 pràctiques remunerades amb una duració entre 6 i 12 mesos.
DESCRIPCIÓ DE L'AJUDA

ICEX Vives és un projecte ofereix pràctiques no laborals en empreses i entitats espanyoles internacionalitzades a joves espanyols i ciutadans de la UE residents a Espanya. Les pràctiques formatives tenen lloc en seus a l’estranger facilitades per empreses o entitats espanyoles internacionalitzades.

ICEX fa costat a les empreses i entitats espanyoles en el seu procés d’internacionalització, mitjançant la posada a la disposició de joves professionals que compten amb titulació universitària o de formació professional de grau mitjà o superior. La finalitat última del Projecte ICEX Vives és incrementar el nombre de professionals amb formació i capacitació en internacionalització contribuint així a la millora de la competitivitat i productivitat de les empreses espanyoles internacionalitzades.

Atés que la falta de talent especialitzat en internacionalització és una manca del nostre teixit empresarial, el projecte contribuirà, a més, a millorar la internacionalització de l’empresa espanyola.

Està dotat amb un pressupost de 60.000.000 d’euros per al període comprés entre 2022 i 2024. A data 20 de novembre de 2023 s’ha ampliat el pressupost en 7.000.000 d’euros.

Este programa és finançat pels fons Next Generation EU dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, emmarcat en el component C13 ‘Impuls a la PIME’, el principal objectiu de la qual és impulsar la recuperació i modernització del nostre país.

DESTINATARIS:

 • Si eres una empresa a la recerca de talent, pots contactar amb joves talents interessats a especialitzar-se després d’acabar els seus estudis.
 • Si, per contra, eres un jove que vol trobar un pla de formació a l’estranger, pots trobar unes pràctiques subvencionades en una organització espanyola de prestigi i presència internacional.

CONDICIONS:

 • EMPRESES:

Per a participar en el Projecte ICEX Vives, les empreses i entitats han d’estar constituïdes jurídicament a Espanya i, a més:

  • Tindre activitat comercial o productiva i/o comptar amb un pla d’internacionalització en l’exterior.
  • Oferir una seu en l’exterior on es puguen desenvolupar les pràctiques formatives, que pot ser una filial, sucursal, oficina de representació o establiment permanent, o la seu d’un tercer validada per l’Oficina Comercial en destí que exercisca d’entitat amfitriona.
  • Disposar d’una persona que exercisca labors de tutoria de la persona beneficiària en la seu en la qual es desenvolupen les pràctiques no laborals.
  • Presentar un pla formatiu estructurat que aportaran al beneficiari, que contemple i detall les activitats de formació pràctica a rebre pel beneficiari durant el període complet de formació.
 • JOVES:
  • Entre 18 i 30 anys.
  • Nacionalitat espanyola o d’un altre estat membre de la UE i ser resident a Espanya.
  • Titulació universitària superior de grau o de formació professional mitjana o superior.

CONDICIONS I QUANTIA:

 • ICEX cobreix la totalitat de la dotació econòmica assignada al Jove Vives.
 • ICEX abona esta dotació directament al jove en pràctiques i l’import no pot ser modificat per l’empresa. L’import es determina en funció de la ciutat/país de destinació i oscil·la entre 21.300€ i 45.800€.
 • Els desplaçaments del Jove Vives al destí assignat i els de retorn a la seua residència habitual a la finalització de la pràctica han de ser costejats amb càrrec a la dotació.

TERMINI I CONDICIONS:

 • A partir del 01/01/2023, fins a esgotar el crèdit pressupostari.
 • Les pràctiques formatives hauran de finalitzar abans del 31 de desembre de 2024.

PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS: A través del web: 🎓 Prácticas formativas en el extranjero | ICEX Vives

DOCUMENTACIÓ I ENLLAÇOS:

AVÍS LEGAL.

La informació que es mostra en aquesta pàgina fa referencia a ajudes de tercers publicades per l’interés general de les empreses possibles beneficiàries. La informació publicada en cap cas serà vinculant i pot contindre errades de reproducció o traducció. Per a qualsevol aclariment disposeu de la informació oficial relativa a la convocatòria. Utilitzeu les fonts oficials.

Dririgida a: Tot tipus d’empresa

Import subvencionable:

Pressupost mínim:

Termini de la l’ajuda:

Entitat gestora:

Per a més informació contacteu amb Acelera Pyme la Ribera de la Mancomunitat de la Ribera Alta.

Comparteix o envia

Pròximament

Ho sentim 😔
Aquesta pàgina encara no està operativa. Hi estem treballant.

INSCRIU-TE AL BUTLLETÍ
Tota la informació de digitatlització i ajudes al teu correu.
No es comparteixen dades amb tercers. Consulteu les condicions de privacitat.
Registra't
[wppb-register]
Identifica't
[wppb-login]

No disposes de compte? Registra’t.