Cultura Moves Europe 2023

OBJECTIU DE L'AJUDA
Nova convocatòria de Culture Moves Europe per a la mobilitat individual dirigida a artistes i professionals de la cultura. Enguany s’incorpora, al costat d’altres sectors, la literatura com a disciplina elegible. Es tracta d’una rolling call, per la qual cosa hi ha data límit de lliurament de sol·licituds cada final de mes fins al 31 de maig de 2024.
DESCRIPCIÓ DE L'AJUDA

Culture Moves Europe és una acció permanent dins de l’actual Programa Europa Creativa. Este esquema d’ajudes per a impulsar la mobilitat internacional està implementat per l’Institut Goethe, i compta amb un pressupost de 21 milions d’euros per als pròxims tres anys (2022-2025).

La nova convocatòria per a la mobilitat individual pot ser sol·licitada per artistes i professionals de la cultura establits en algun dels països participants en el Programa i dels següents sectors:

 • Música
 • Literatura
 • Arquitectura
 • Patrimoni cultural
 • Disseny i disseny de moda
 • Arts visuals
 • Arts escèniques

TIPUS DE PROJECTES:

Els projectes han de comptar amb un soci (international partner) basat en algun dels països participants del Programa, i abordar dos dels següents objectius:

 • Explorar: dur a terme una investigació artística o creativa per a inspirar o treballar en un tema específic o nou concepte.
 • Crear: involucrar-se en un procés creatiu a la recerca de la producció d’una nova peça artística o treball cultural.
 • Aprendre: millorar les competències i capacitats dels/de les participants a través de l’educació no formal o la col·laboració amb un/a especialista.
 • Connectar: desenvolupar una xarxa professional, reforçar el desenvolupament professional de els/as participants, arribar a nous públics.

El soci pot ser, per exemple, un/a artista, una organització o un espai al país de destinació. Els/les sol·licitants han d’aportar una prova d’aquesta col·laboració en el procés de sol·licitud.

Important: Les ajudes Culture Moves Europe no poden ser utilitzades per a presentar simplement treballs ja creats. Aquells projectes que proposen únicament, per exemple, una exposició o l’actuació d’una obra prèviament creada, no seran tinguts en compte. Culture Moves Europe i les seues ajudes, existeixen per a impulsar la creació, l’intercanvi, les connexions i l’aprenentatge transfronterers.

TERMINI DE PRESENTACIÓ: Es tracta d’una rolling call, per la qual cosa hi ha data límit de lliurament de sol·licituds cada final de mes fins al 31 de maig de 2024.

QUI POT SOL·LICITAR ESTES AJUDES?: Artistes i professionals de la cultura tant a nivell individual com en xicotets grups (fins a un màxim de 5 persones).

DURACIÓ:

La duració del viatge tindrà un mínim de 7 dies, i un màxim de 60 dies per a les sol·licituds individuals, i de 21 dies en el cas de les sol·licituds de grup.

La duració del projecte es correspon amb el nombre de dies passats al país de destinació per a la implementació del projecte. El temps invertit en el viatge no es té en compte per al càlcul de l’ajuda.

Només és possible viatjar a un únic destí i la mobilitat no pot ser interrompuda. Per a projectes de grup, tots els membres han d’estar en el lloc de destinació durant el mateix temps i tota la implementació del projecte.

DESPESES:

L’ajuda a la mobilitat cobreix el transport, dieta diària i quanties màximes per determinats conceptes (viatge sostenible, família, discapacitat, visa). El càlcul es fa de manera específica per a cada persona beneficiària, basat en el seu projecte i la seua situació personal.

 • Dieta diària: 75 € per dia per a sufragar despeses d’allotjament, menjar, lloguer d’equip, transport local, etc.
 • Transport: 
  • Distància de menys de 5.000 km.: 350 € per persona i viatge d’anada i tornada.
  • Distància de més de 5.000 km.: 700 € per persona i viatge d’anada i tornada.
  • Per a distàncies de menys de 600 km., viatjar amb avió és sols possible en casos degudament justificats:
   • persones amb mobilitat reduïda o/i discapacitat.
   • viatges des de o fins a una illa sense connexió per ferri.
   • causes de força major o circumstàncies greus personals.

QUANTIES MÀXIMES (TOP-UPS):

⇒ Transport sostenible:

 • 350 € per persona per a aquells que decideixen no viatjar amb avió. Només aplicable a distàncies majors de 600 km.
 • Països i Territoris d’Ultramar (PTUM) i les Regions Ultraperifèriques (RU): 150 € per persona per a desplaçaments des de o fins a estos territoris.

⇒ Visa: 80 € per persona per a despeses relacionades amb l’obtenció de visa quan siga necessari.

⇒ Família: 100 € per persona per a participants amb xiquets/es de menys de 10 anys. La quantitat és fixa, independentment del nombre de fills/as.

⇒ Discapacitat: Fins al 100% del cost de viatge i dieta per persona. Per a persones amb discapacitats que poden afectar el desenvolupament del projecte de mobilitat. El pressupost serà acordat amb l’equip de Culture Moves Europe segons necessitats individuals.

Una mateixa persona pot rebre diverses quanties màximes per categoria si són aplicables. Es requerirà justificació i prova de cadascun dels top-ups sol·licitats.

Més informació sobre el procés de sol·licitud i les bases de la convocatòria en la pàgina web de Culture Moves Europe.

Dririgida a: Tot tipus d’empresa

Import subvencionable:

Termini de la l’ajuda:

31/05/2024

Per a més informació contacteu amb el punt GVA Next de la Mancomunitat de la Ribera Alta.

Pròximament

Ho sentim 😔
Aquesta pàgina encara no està operativa. Hi estem treballant.

INSCRIU-TE AL BUTLLETÍ
Tota la informació de digitatlització i ajudes al teu correu.
No es comparteixen dades amb tercers. Consulteu les condicions de privacitat.
Registra't
[wppb-register]
Identifica't
[wppb-login]

No disposes de compte? Registra’t.