Programa Activa Indústria 4.0: transformació digital de PIMES industrials

OBJECTIU DE L'AJUDA
Activa Indústria 4.0, pertanyent a la família de programes “Activa”, és una iniciativa del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme en el desenvolupament de la seua Estratègia Nacional d’Indústria Connectada 4.0 que té entre els seus objectius l’impuls de la transformació digital de la indústria espanyola augmentant el seu potencial de creixement i desenvolupant al seu torn l’oferta local de solucions digitals.
DESCRIPCIÓ DE L'AJUDA

El Programa Activa Indústria 4.0 és un programa d’assessorament especialitzat i personalitzat a través de l’elaboració d’un Pla de Transformació Digital que inclourà la definició, la quantificació i la priorització d’oportunitats de digitalització personalitzades.

DESTINATARIS:
Va dirigit a empreses que complisquen la condició de PIME i l’activitat de la qual es referisca a la indústria manufacturera, enquadrada en Secció C – Divisions 10 a 32 de la Classificació Nacional d’Activitats Econòmiques 2009 (CNAE 2009), aprovada per Reial decret 475/2007, de 13 d’abril.
Per a l’accés al programa, es convoca, en règim de concurrència no competitiva, la concessió d’ajudes per a la recepció de l’assessorament especialitzat per part de les empreses industrials beneficiàries (segons Ordre de Bases ICT/819/2022, de 12 d’agost – BOE de 25 d’agost de 2022).

DESCRIPCIÓ D’ACTUACIONS:

 • Activa Indústria 4.0 ofereix el diagnòstic i anàlisi exhaustiva de la situació digital de partida de l’empresa i l’elaboració d’un Pla de Transformació que inclou la definició, quantificació i priorització d’oportunitats de digitalització personalitzades per a ser desenvolupades i implantades per l’empresa beneficiària.
 • L’assessorament es presta a través de reunions individualitzades amb les empreses en la seu d’aquestes, treball remot de l’entitat especialitzada i la realització de tallers temàtics i demostratius amb presentació de les tecnologies que ajuden l’empresa beneficiària a definir el procés d’implantació de les accions recollides en el Pla de Transformació Digital.
 • Com a regla general, la duració del programa és de quatre mesos per a cada empresa beneficiària, amb un mínim de 50 hores d’assessorament i contemplant-se les següents etapes:
  1. Diagnòstic de la situació de partida de l’empresa en termes de maduresa digital. Com a punt de partida del diagnòstic, s’obté el nivell de maduresa digital de la pime beneficiària a través de l’eina HADA del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.
  2. Elaboració d’un Pla de Transformació Digital.
  3. Taller grupal i tancament de la prestació del servei.

COBERTURA: 100%, fins un màxim de 7.400 € en el programa Activa Indústria 4.0.

TERMINI:

 • A partir del 13/07/2023, fins a esgotar el crèdit.
 • Concessió per ordre cronològic de presentació de sol·licituds.
 • Tenen consideració d’ajudes de minimis.

ENTITAT CONVOCANT: Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme i la Fundació EOI, F.S.P.

DOCUMENTACIÓ I ENLLAÇOS:
Bases reguladores: Disposición 14113 del BOE núm. 204 de 2022
Convocatòria: Ayudas programa activa industria 4.0
Extracte: Anuncio 21448 del BOE núm. 165 de 2023
Més informació:

 

 

AVÍS LEGAL.

La informació que es mostra en aquesta pàgina fa referencia a ajudes de tercers publicades per l’interés general de les empreses possibles beneficiàries. La informació publicada en cap cas serà vinculant i pot contindre errades de reproducció o traducció. Per a qualsevol aclariment disposeu de la informació oficial relativa a la convocatòria. Utilitzeu les fonts oficials.

Dririgida a: Tot tipus d’empresa

Import subvencionable:

7400

Pressupost mínim:

Termini de la l’ajuda:

31/12/2023

Entitat gestora:

Tipus d’ajuda:

Per a més informació contacteu amb Acelera Pyme la Ribera de la Mancomunitat de la Ribera Alta.

Comparteix o envia

Pròximament

Ho sentim 😔
Aquesta pàgina encara no està operativa. Hi estem treballant.

INSCRIU-TE AL BUTLLETÍ
Tota la informació de digitatlització i ajudes al teu correu.
No es comparteixen dades amb tercers. Consulteu les condicions de privacitat.
Registra't
[wppb-register]
Identifica't
[wppb-login]

No disposes de compte? Registra’t.