El repte digital en les empreses de la Ribera Alta

La digitalització de les empreses és cada vegada més important en l’època actual i ressona cada vegada més en el vocabulari actual de les empreses. Es tracta, però, d’un neologisme més, una simple moda o és per contra un procés vital per a les empreses actuals?

Dins el paraigua de la digitalització es comprén tot procés implica l’ús de tecnologies digitals per millorar les operacions, augmentar l’eficiència i obtenir un major rendiment econòmic. Això és especialment important per a les pimes de la Ribera Alta, que sovint tenen recursos limitats i necessiten maximitzar el seu rendiment per a competir en un mercat tan complex com l’actual.

Què pot digitalitzar una pime del sector serveis?

Molts són els aspectes automatitzables d’una empresa. El problema és, més aviat, adonar-se dels punts en què podem digitalitzar els processos, que no pas escometre la inversió necessària per a dur-la endavant.

Entre tots els aspectes o àrees que una empresa pot digitalitzar per aconseguir un alleugeriment substancial dels processos i les càrregues de treball és l’automatització de les tasques administratives. Això inclou la utilització de programari per a gestionar factures, pressupostos i altres documents importants. Invertir en la sistematizació digital d’aquests processos, permet que les empreses passen menys temps en tasques administratives i més temps en l’atenció als clients i en el desenvolupament de noves oportunitats de negoci.

En segon lloc, les pimes poden digitalitzar les tasques d’operacions per augmentar l’eficiència. Això pot incloure la implementació de sistemes automatitzats per a la gestió de les comandes, la realització de pagaments i la gestió dels inventaris. Aquestes tecnologies permeten a les empreses processar les comandes de manera més ràpida i eficient, reduint el temps que es passa en les tasques administratives i augmentant el temps que es pot dedicar a altres tasques importants.

D’altra banda, les pimes poden utilitzar les xarxes socials i altres plataformes digitals per expandir la seua presència en línia i arribar a un públic més ampli. Això inclou la creació d’un lloc web professional, la creació de comptes en xarxes socials i la publicació de contingut en línia per a promocionar els productes o serveis de l’empresa. Aquestes estratègies de màrqueting digital permeten a les pimes arribar a un públic més ampli sense haver de gastar en campanyes publicitàries costoses.

Cal no oblidar que les pimes també poden utilitzar les tecnologies digitals per millorar la seua relació amb els clients. La implementació de programari per a gestionar els comentaris dels clients, la creació de programes de fidelitat i la utilització de plataformes en línia per a la gestió de les queixes dels clients, els coneguts CRM, permeten gestionar millor la comunicació de l’empresa i recollir dades sensibles que poden suposar un fet diferencial en el tracte als clients. Aquestes estratègies permeten a les empreses millorar la satisfacció dels clients i augmentar la lleialtat dels mateixos.

Transformación digital i ayudas públicas Oficina Acelera Pyme la Ribera processos administratius

Què ofereix l’Oficina Acelera Pyme la Ribera

Des de l’Oficina Acelera Pyme la Ribera oferim gratuïtament als autònoms i les pimes de la comarca de la Ribera Alta un servei individualitzat d’avaluació i suggeriment dels punts d’optimització de cada empresa, aportant tota la informació necessària sobre professionals i agents digitalitzadors que presten els serveis necessaris, així com els recursos i ajudes públiques disponibles per a implantar les solucions. A més, gràcies als Tallers Accelera, una programació de difusió i sensibilització de diversos aspectes relacionats amb la digitalització de les empreses, els empresaris i tècnics disposen d’un espai de formació, descobriment i projectes a més de la possibilitat d’establir un temps de networking fonamental per a arrelar col·laboracions i torbar oportunitats comunes.

Inscriu-te en la newsletter per rebre la programació de tota la activitat de l’Oficina Acelera Pyme la Ribera.

Pròximament

Ho sentim 😔
Aquesta pàgina encara no està operativa. Hi estem treballant.

INSCRIU-TE AL BUTLLETÍ
Tota la informació de digitatlització i ajudes al teu correu.
No es comparteixen dades amb tercers. Consulteu les condicions de privacitat.
Registra't
[wppb-register]
Identifica't
[wppb-login]

No disposes de compte? Registra’t.