L’economia del bé social i l’interés comú com a model sostenible i productiu

Darrerament s’estudia molts casos i exemples de generació de negocis i motors econòmics que porten a les empreses de nova creació a un creixement accentuat i a una manera d’entre l’èxit basada en els resultats, però desgraciadament, havem vist paral·lelament molts casos en què aquests models ens avoquen a un impacte negatiu en l’entorn en el qual es desenvolupen.

En resposta a questa manera d’actuar que valora només una part de les vessants de l’activitat econòmica, la que es basa només en resultats, hi ha sorgit tendències i respostes de creació de negoci més integrades en el teixit social en que hi apareixien, més compromeses si es vol dir així amb l’entorn, que intenten deixar una petjada positiva de la seua activitat, alhora que desenvolupen la missió de qualsevol negoci, la generació de riquesa. És els cas de les empreses de la societat de benefici i interès comú o com es coneix en anglés, el model de benefit corporation.

Una Benefit Corporation és una empresa que està compromesa a satisfer un objectiu social i ambiental, així com a generar beneficis econòmics. Això significa que aquestes empreses busquen equilibrar el benestar dels seus stakeholders – inclosos els seus clients, treballadors, comunitats i l’entorn – amb la seva rendibilitat financera. Això les diferencia de les empreses tradicionals, que sovint es centren només en la rendibilitat financera.

Transformación digital i ayudas públicas Oficina Acelera Pyme la Ribera mediambient empresa societat
Environment doodle vector, renewable energy concept

L’aposta de la Mancomunitat de la Riber Alta

La Mancomunitat de la Ribera Alta ha participat recentment en un programa de fons europeus, S4BC Innovative Skills for Benefit Companies, que representa una oportunitat única per a les Benefit Corporations per obtenir finançament i formació per impulsar la seva innovació i desenvolupament. A través del programa, les Benefit Corporations poden adquirir noves habilitats en àrees com ara la investigació i el desenvolupament, la innovació social i la sostenibilitat, així com el suport per a la seva expansió internacional.

Transformación digital i ayudas públicas Oficina Acelera Pyme la Ribera S4BC
https://skills4bc.eu/

Per a les Benefit Corporations, aquest programa és una gran oportunitat per impulsar la seva capacitat d’impacte social i ambiental, així com per créixer i expandir-se en l’àmbit europeu. A més, el programa també oferirà una plataforma per a la col·laboració i el networking entre les Benefit Corporations, permetent-los compartir coneixement i oportunitats de creixement.

En suma, el model de negoci de Benefit Corporation i el programa de fons europeus S4BC Innovative Skills for Benefit Companies són una oportunitat única per a les empreses compromeses amb la sostenibilitat i el benestar social i ambiental. El suport financer i la formació oferts per aquest programa poden ajudar a impulsar l’innovació i el creixement d’aquestes empreses, i contribuir a construir un futur més sostenible per a tots.

Podeu saber-ne més al web del programa: https://skills4bc.eu/

Pròximament

Ho sentim 😔
Aquesta pàgina encara no està operativa. Hi estem treballant.

INSCRIU-TE AL BUTLLETÍ
Tota la informació de digitatlització i ajudes al teu correu.
No es comparteixen dades amb tercers. Consulteu les condicions de privacitat.
Registra't
[wppb-register]
Identifica't
[wppb-login]

No disposes de compte? Registra’t.