Què és un ERP i quin importància té en una pime del segle XXI?

La diferència entre una pime amb caos i sobrepassada de tasques i una altra organitzada i ben gestionada pot raure en una eina informàtica anomenada ERP, que entra dins l’ajuda del Kit Digital, i que pot ajudar a canviar la manara de treballar de l’empresa i aportar un nivell d’efectivitat i competitivitat d’un nivell superior.

Si tens una pime o eres autònom i tens la sensació de sovint perdre el control del dia a dia del teu negoci, quedat perquè esta informació, t’interessa.


Què és un ERP?

Els sistemes de planificació de recursos empresarials (ERP) són una eina fonamental per a la gestió eficient de les operacions diàries de les petites i mitjanes empreses (pimes). A través de la seua integració amb el software empresarial, els ERP permeten la gestió coordinada i sistemàtica de totes les operacions d’una empresa, des de la gestió de les finances i les compres fins a la producció i el control de la qualitat.

Estructura l’empresa, els processos i operacions

Els ERP proporcionen una visió global de la situació de l’empresa, el que ajuda als responsables a prendre decisions més informades i a gestionar millor els recursos empresarials. Per exemple, la informació detallada sobre les vendes, les compres i la producció pot ajudar a identificar les àrees on es poden reduir costos i millorar la productivitat. Així mateix, els ERP també permeten la gestió de la informació dels clients i la planificació de les activitats de màrqueting per a millorar la satisfacció dels clients i la fidelització.

Analitza i modifica l’estratègia de la teua empresa

Els beneficis d’un sistema ERP no són només de naturalesa operativa. També són importants des del punt de vista estratègic, ja que un bon sistema ERP pot proporcionar informació vital per a la presa de decisions empresarials a llarg termini. Això inclou la planificació estratègica, la identificació de nous mercats i la millora de la relació amb els proveïdors.

Transformación digital i ayudas públicas Oficina Acelera Pyme la Ribera parts erp

Consideracions per a implantar un ERP

No obstant això, no totes les empreses són iguals i les necessitats d’un ERP poden variar segons el sector i la grandària de l’empresa. Per exemple, una pime amb unes quantes sucursals pot necessitar un ERP que siga capaç de coordinar la gestió de les operacions de les diferents sucursals, mentre que una pime més petita pot optar per un ERP més bàsic que s’adapte a les seues necessitats específiques.

Per això, és important analitzar les necessitats de l’empresa abans de decidir quin sistema ERP es necessita. Una bona pràctica és consultar amb els proveïdors de sistemes ERP per a identificar les solucions més adequades per a cada empresa.

Els ERP són una eina fonamental per a la gestió eficient de les operacions diàries de les pimes. A través de la seua integració amb el software empresarial, els ERP permeten la gestió coordinada i sistemàtica de totes les operacions d’una empresa, des de la gestió de les finances i les compres fins a la producció i el control de la qualitat. La implementació d’un sistema ERP adequat a les necessitats de l’empresa pot proporcionar avantatges significatius en termes de productivitat, eficiència i presa de decisions estratègiques.

Entre les solucions de digitalització que ofereix el KIT Digital, la incorpoaració d’un ERP al fluxe de treball de lempresa està subvencionat fins als 6.000€ depenent del segment de l’empresa.

Podeu trobar més informació sobre ERP i gestió de processos en la nostra pàgina de KIT Digital.

NECESSITES MÉS INFORMACIÓ PER A LA TEUA EMPRESA O NEGOCI

Demana un Assessorament Individualitzat

Gratuït i disponible per a totes les pimes i autònoms de la la Ribera Alta

Pròximament

Ho sentim 😔
Aquesta pàgina encara no està operativa. Hi estem treballant.

INSCRIU-TE AL BUTLLETÍ
Tota la informació de digitatlització i ajudes al teu correu.
No es comparteixen dades amb tercers. Consulteu les condicions de privacitat.
Registra't
[wppb-register]
Identifica't
[wppb-login]

No disposes de compte? Registra’t.