Els Sistemes de Planificació de Recursos (ERPs): Transformant les PIMES de la Ribera Alta amb el Kit Digital

En l’era digital, les pimes de la comarca de la Ribera Alta, tenen l’oportunitat de millorar la seua eficiència i competitivitat mitjançant l’adopció de sistemes de planificació de recursos (ERPs, per les seues sigles en anglés). Aquesta tecnologia permet a les empreses integrar i gestionar eficientment les seues operacions i processos en diferents àrees.

Si encara no coneixes en què consisteix aquesta tecnologia o no saps com pot fer créixer la teua empresa, t’expliquem de manera fàcil perquè hauries de tindre un programa ERP implantat al teu negoci.  I al final de l’article, et mostrem una guia dels 10 ERP més utilitats per les empreses del nostre territori.

Els programes informàtics tipus ERP són modulars i s’adapten a les necessitats i especificacions del teu negoci. Les empreses de desenvolupadors informàtics implementen funcionalitats i configuren la base o motor ERP per a que execute i automatitze tots els processos que realitza l’empresa en cada àrea i a més a més, es recullen totes les dades necessàries per a que cada vegada eixos processos siguen més efectius.

Com que són aplicacions desenvolupades i adaptades a cada empresa, el factor preu és important alhora de decidir una inversió d’aquestes característiques. Afortunadament, el Kit Digital ofereix una solució completa per ajudar les empreses a implementar amb èxit els ERPs, millorant el seu rendiment global.

Quines són les raons per les una empresa hauria d’integrar un ERP?

Les pimes i els negocis en general haurien de considerar la implementació d’un sistema de planificació de recursos (ERP) per diverses raons clau:

 1. Integració i centralització de dades: Amb un ERP, les empreses poden integrar i centralitzar totes les seues dades i informació en una única plataforma. Això elimina la necessitat de treballar amb múltiples sistemes i bases de dades disperses, i proporciona una visió global i coherent de les operacions de l’empresa.
 2. Millora de la eficiència operativa: Un ERP automatitza i optimitza els processos empresarials, reduint la dependència de tasques manuals i repetitives. Això permet una major eficiència i productivitat, ja que es redueixen errors i es minimitza el temps dedicat a tasques administratives.
 3. Presa de decisions basada en dades: Un ERP proporciona una gran quantitat de dades i informació en temps real sobre les diferents àrees de l’empresa. Aquesta informació permet als responsables de prendre decisions més informades i estratègiques, ja que disposen de dades actualitzades i precisos.
 4. Millora de la gestió financera: Un ERP ofereix funcionalitats avançades per a la gestió financera, incloent la comptabilitat, la facturació, el control de costos i la generació de informes financers. Això permet una millor gestió i control dels recursos financers de l’empresa.
 5. Optimització de la cadena de subministrament: Amb un ERP, les empreses poden gestionar de manera més eficient el flux de materials i productes des de la compra fins a la distribució. Això permet una millor planificació de la cadena de subministrament, optimitzant els nivells d’estoc i reduint els temps d’espera.
 6. Millora de la satisfacció del client: Un ERP facilita la gestió de les relacions amb els clients, ja que proporciona un accés ràpid a la informació del client, l’historial de compres i les interaccions anteriors. Això permet oferir un millor servei al client, personalitzar les ofertes i construir relacions duradores.
 7. Eficiència en la gestió de recursos humans: Amb un ERP, les empreses poden gestionar millor el seu personal, des de la contractació fins a la nòmina i la gestió del rendiment. Això inclou el seguiment d’hores treballades, la planificació de recursos humans i la gestió de la formació, optimitzant l’ús dels recursos humans de l’empresa.
 8. Adaptabilitat i escalabilitat: Un bon ERP ha de ser escalable i adaptable a les necessitats canviants de l’empresa. Això permet que el sistema creixi i s’ajusti a mesura que l’empresa es desenvolupa i s’enfronta a nous reptes i oportunitats.
 9. Cumpliment normatiu i regulador: Amb l’augment de les regulacions i exigències normatives, és essencial que les empreses compleixin amb els requisits legals i normatius. Un ERP pot ajudar a automatitzar aquests processos, garantint el compliment normatiu i reduint els riscos associats.
 10. Avantatge competitiu: L’implementació d’un ERP proporciona un avantatge competitiu a les pimes, ja que millora la seua eficiència, productivitat i capacitat per adaptar-se als canvis del mercat. Això els permet diferenciar-se de la competència i atendre millor les necessitats dels clients.

Quins són els avantatges de la implementació d’un ERP

Els ERPs són aplicables a diverses àrees d’una empresa i ofereixen una sèrie d’avantatges significatius que permeten millorar la seua eficiència i productivitat:

 1. Gestió financera: Amb un ERP, les pimes poden controlar i gestionar els seus processos financers, incloent la comptabilitat, facturació, gestió de cobraments i pagaments, control de costos i generació de informes financers. Això permet una millor presa de decisions basada en dades actualitzades i precisos.
 2. Gestió de recursos humans: L’ERP ajuda a simplificar la gestió del personal, des de la contractació fins a la nòmina i la gestió del rendiment. Amb funcionalitats com el seguiment d’hores treballades, la planificació de recursos humans i la gestió de la formació, les empreses poden optimitzar l’ús dels seus recursos humans.
 3. Gestió d’estoc i logística: Un sistema ERP integra la gestió d’estoc i logística, permetent una millor planificació de la cadena de subministrament, optimitzant els nivells d’estoc, controlant les entrades i sortides de mercaderies, i millorant la gestió de magatzems i enviament de productes.
 4. Gestió de relacions amb clients (CRM): Amb un ERP, les pimes poden centralitzar i gestionar tota la informació relativa als seus clients, incloent vendes, servei al client i gestió de queixes. Això permet oferir un millor servei i construir relacions duradores amb els clients.
 5. Intel·ligència de Negoci: Un ERP proporciona una gran quantitat de dades valuosas sobre les operacions de l’empresa. Amb eines d’anàlisi i informes avançats, les empreses poden obtenir una visió clara de les seues operacions i prendre decisions estratègiques més informades.

10 ERP per a pimes utilitzats a Espanya

 1. SAP Business One: Un dels ERPs més reconeguts a nivell mundial, SAP Business One és una solució completa per a pimes que ofereix un ampli ventall de funcionalitats integrades. Més informació: SAP Business One
 2. Microsoft Dynamics 365 Business Central: Amb una interfície familiar i integració completa amb altres productes de Microsoft, aquest ERP és una opció popular per a les pimes. Més informació: Microsoft Dynamics 365 Business Central
 3. Sage 200: Aquesta solució flexible i escalable ofereix funcionalitats avançades per a la gestió empresarial, incloent finances, estoc, vendes i producció. Més informació: Sage 200
 4. Oracle NetSuite: Amb una àmplia gamma de mòduls, aquesta solució cloud proporciona una visió holística de les operacions de l’empresa, facilitant la presa de decisions informades. Més informació: Oracle NetSuite
 5. Odoo: Aquest ERP de codi obert és conegut per la seua flexibilitat i personalització. Amb una interfície amigable, ofereix funcionalitats per a la gestió de vendes, finances, estoc i més. Més informació: Odoo
 6. IFS Applications: Aquesta solució ERP completa és especialment adequada per a empreses de fabricació i serveis. Proporciona funcionalitats avançades per a la gestió de la cadena de subministrament i l’optimització de processos. Més informació: IFS Applications
 7. Exact Globe: Amb un enfocament en la gestió de la cadena de subministrament i el control financer, aquest ERP és àmpliament utilitzat per a pimes. Més informació: Exact Globe
 8. Softland Logic: Amb una presència destacada en el mercat espanyol, Softland Logic ofereix un ERP modular i personalitzable per a les pimes. Més informació: Softland Logic
 9. A3ERP: Aquest ERP és especialment popular entre les pimes espanyoles. Amb una interfície intuitiva, ofereix funcionalitats per a finances, vendes, compres i producció. Més informació: A3ERP
 10. Eurowin: Amb una àmplia base de clients a Espanya, Eurowin és conegut per les seues funcionalitats financeres i comptables. Més informació: Eurowin

 

Els ERPs són una eina essencial per a les pimes de la comarca de la Ribera Alta per a millorar la seua eficiència i competitivitat. Amb el Kit Digital, les empreses poden implementar amb èxit aquests sistemes de planificació de recursos i beneficiar-se de les seues funcionalitats integrades. L’elecció d’un ERP adequat és crucial, i aquest top10 de programes ERP populars ofereix una selecció variada per a les pimes. Per a més informació detallada, podeu consultar les pàgines oficials de cada ERP proporcionades anteriorment.

Pròximament

Ho sentim 😔
Aquesta pàgina encara no està operativa. Hi estem treballant.

INSCRIU-TE AL BUTLLETÍ
Tota la informació de digitatlització i ajudes al teu correu.
No es comparteixen dades amb tercers. Consulteu les condicions de privacitat.
Registra't
[wppb-register]
Identifica't
[wppb-login]

No disposes de compte? Registra’t.